Брендова упаковка: як виділитись серед конкурентів?

Брендова упаковка: як виділитись серед конкурентів?

     Кожного дня увагу споживача привертають сотні яскравих рекламних оголошень. У вас є одна-дві секунди, щоб привернути увагу покупця, і за ці секунди змагаються одразу декілька брендів.

 

     При цьому робота може вестися по декількох шляхах. Привернути увагу потенційного споживача можна не тільки за рахунок реклами та знижок, а й через продуманий брендинг, до якого відносяться фірмова упаковка товару, коробки, наклейки на продукцію і бірки.

 

     Базові принципи створення упаковки

 

     Всім нам відомий простий принцип – товар продає його упаковка. А щоб упаковка справді продавала, вона повинна відповідати декільком базовим принципам:

 

  • виділяти товар серед аналогів і залучати споживачів;
  • бути зрозумілою. Людина відразу повинна зрозуміти, що за товар знаходиться перед нею і чому варто його купити;
  • створюючи упаковку, потрібно спиратися на реальні смаки і очікування потенційних покупців – без якісних досліджень цільової аудиторії не обійтися;

 

     Звісно, привабливий зовнішній вигляд відіграє величезну роль, але при виготовленні упаковки не слід забувати також про функціональні особливості.

 

     Брендовий стиль і колір

 

     Упаковка – елемент візуалізації бренду. Навіть якщо дуже хочеться, ігнорувати корпоративні кольори не варто.

 

     В іншому краще використовувати перевірені часом вдалі поєднання. Не потрібно бути дизайнером, можна просто знайти в інтернеті приклади вдалих поєднань кольорів.

 

     Золоте правило – не більше п’яти кольорів (не рахуючи розтяжок) і близько семи візуальних елементів (написів або зображень). Чим менше і простіше, тим краще. Проте, занадто багато ахроматичних кольорів (відтінків сірого) зроблять ваш товар невидимим.

 

     Матеріал упаковки

 

     Вдало підібраний матеріал відіграє суттєву роль у створенні стильної, привабливої і практичної упаковки. Серед матеріалів найчастіше використовують:

 

  • Картон.
  • Мікрогофрокартон.
  • Гофрокартон.
  • Крафт картон.

 

     Картонна упаковка використовується в косметичному, фармацевтичному, харчовому бізнесі, а також для збереження сувенірної продукції, сипучих товарів і тощо.

 

     Виробництво упаковки з мікрогофрокартону характеризується створенням легкого, але міцного продукту, здатного всіляко захистити товар від пошкоджень під час завантаження / розвантаження, а також перевезення. Наявність гофри створює амортизаційний ефект, який і захищає товар. Крім того, упаковка з мікрогофрокартону має привабливий зовнішній вигляд.

 

     Оздоблення упаковки

 

     Упаковка є важливим маркетинговим інструментом, що дозволяє просувати різноманітні товари. За допомогою сучасних технік друку і нового обладнання, на упаковку можна нанести абсолютно будь-яке зображення чи декор. При цьому не важливо, яка ця упаковка – великого або маленького розміру, простої або складної конструкції. Для оздоблення використовуються такі техніки:

 

  • Тиснення. Створення рельєфу на тому чи іншому матеріалі з використанням фольги або без неї. Особливу ж популярність отримало тиснення на картоні, яке дозволяє створювати унікальні малюнки.

 

  • Конгрев. Дає можливість зробити на поверхні матеріалу опукле зображення. Можливе також використання фольги. Конгрев додає зовнішньому вигляду виробу солідності, а значить, підвищує рівень довіри до бренду.

 

  • Вибіркове лакування. Покриття лаком окремих частин виробу, завдяки чому вани виглядають об’ємнішими.

 

  • Матова чи глянцева ламінація. Завдяки матовій плівці, зображення на упаковці починає відрізнятися глибиною кольору, а глянцева плівка робить її більш яскравою і барвистою.

 

  • Висічка. Використовується по-різному, залежно від мети – закруглити кути, вирізати фігурні віконця і отвори, створити нестандартну індивідуальну форму виробу. Часто висічку використовують, щоб привернути увагу покупців, адже незвичайні форми продукції змушують споживачів зупиниться і кинути погляд на товар.

 

     Де замовити упаковку?

 

     Замовити упаковку, коробки і етикетки для товару у Львові та інших містах України, можна у компанії Бест Друк. Наші фахівці нададуть вам безкоштовну консультацію і допоможуть з дизайном і вибором матеріалів. Зателефонуйте до нас 068 455 66 05 або оформіть замовлення на сайті.

Залишити відповідь

останні новини

Secured By miniOrange