Перше враження: як створити стильне друковане меню?

Перше враження: як створити стильне друковане меню?

     Дизайн меню може значно вплинути на враження про ресторан. Професійні поради спеціалістів Бест Друк щодо створення меню для ресторанів, кафе, барів і точок швидкого харчування допоможуть вам зробити найкращі макети меню з можливих. Отже, як зробити своє меню стильним?

 

     Хочете, щоб меню виглядало елітно? Використовуйте менше деталей

 

     Ресторани все більше замислюються про свій брендинг, особливо з огляду на те, що необхідно позиціонувати свій заклад в інтернеті та соцмережах. Тому і стандарти дизайну меню все більше підвищуються. Ви помітите, що навіть місцеві ресторанчики і кафе намагаються покращити свої друковані матеріали, в тому числі і меню.

 

     Скажімо, якийсь ресторан хоче зайняти більш високу нішу на ринку, і дизайн меню повинен допомагати в цьому. Зауважте, що сьогодні в тренді мінімалістичний, геометричний і спрощений дизайн та використовуйте у своєму меню мінімалістичний художній стиль. Проте пам’ятайте, що простота, крім графічних аспектів, залежить і від кількості страв, які ви пропонуєте.

 

     Шикарне односторінкове меню

 

     Меню може бути будь-якої форми і розміру, із згином і без, у вигляді книжки або трьох-сторінкової брошури. У мінімалістичному односторінковому меню без зайвої мішури криється стиль і простота сприйняття.

 

     Цей формат колись традиційно використовувався для дитячих меню в сімейних кафе, і тепер він знову входить в моду. Односторінкові меню практичні: їх легко роздруковувати, їх можна просто викинути, якщо вони забруднилися, і їх можна використовувати як серветку під тарілки. Таке меню виглядає невимушено і неймовірно зручно для кафе і їх клієнтів.

 

     Папки меню

 

     Кафе, бари і ресторани, які позиціонують себе як престижний заклад, особливу увагу приділяють оформленню, декору та стилю. І меню відіграє не останню роль. Набагато акуратніше і презентабельніше виглядає меню в спеціальній папці, яка відповідає фірмовому стилю і тематиці закладу, містить логотип або назву. Якщо клієнт тримає в руках красиву папку – це вже говорить про те, що заклад подбав про свій імідж і враження, які він справляє на клієнтів.

 

     Папки меню можуть виготовлятися зі змінними аркушами або ні. Головними перевагами папок є надійний захист внутрішнього блоку і можливість легко і швидко змінювати всі або окремі листи.

 

     Матеріали

 

     Матеріал для виготовлення меню теж має особливе значення. В першу чергу, він повинен бути практичним у застосуванні, так як використовувати його планується багаторазово, а зовнішній вигляд при цьому повинен залишатися на висоті. У Бест Друк меню виготовляють на таких матеріалах:

 

  • Крейдований папір. З використанням цього матеріалу можливий повноколірний друк яскравих фото, які будуть повністю передавати апетитність страв.
  • Картон. Дозволяє виготовити практичне та якісне меню.
  • Палітурний картон. Меню, виготовлене з палітурного картону, прослужить довгу і надійну службу. Таке меню виглядатиме солідно і підкреслить престиж закладу.
  • Крафт. Ідеально підійде для закладів в стилі «ретро» і лофт-кафе. Оригінальні крафтові меню підкреслять стиль і тематику закладу.

 

     Креативні елементи оздоблення

 

     Існує безліч способів оздоблення папок меню. Декор розробляється з урахуванням загальної стилістики кафе чи ресторану. Правильно підібрані елементи декору роблять меню гармонічним, стильним і вишуканим. При оздобленні використовуються:

 

  • Тиснення, в тому числі і фольгою. Витискання на меню логотипу, назви, різних декоративних елементів оздоблення. Використовується тиснення фольгою та сліпе тиснення (без фольги).
  • Конгрев – «тиснення навпаки». В результаті ми отримуємо зображення, яке ніби піднімається над поверхнею.
  • Вибіркове лакування. Надає виробу цікавих ефектів за рахунок нанесення блискучого або матового лаку на окремі елементи меню.
  • Висічка. Дозволяє виготовити меню будь-яких форм а також додавати вирізні елементи. Це – широке поле для креативу, чудова можливість відійти від стандартного типу меню і вразити відвідувачів чимось незвичайним.
  • Ламінація. Може бути матова або глянцева. Цей елемент оздоблення не лише покращить зовнішній вигляд меню, але й захистить його від механічних пошкоджень і рідин.

 

     І наостанок. Ваше меню є основним засобом комунікації кухні з клієнтом. Крім того, воно повинно передавати бренд ресторану таким чином, щоб відвідувачі були в захваті, а потім захотіли повернутися і порекомендувати його сім’ї і друзям. Складно повірити, що все це залежить від маленького аркуша паперу? Така правда, меню – це не просто список страв. Меню ресторану – це частина маркетингу.

Залишити відповідь

останні новини

Secured By miniOrange